We noemen dit gezonde crackers, omdat er lijnzaad, sesamzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten in zitten. Je moet er wel even wat tijd voor vrij maken, maar we beloven je dat het 12 heerlijke crackers zullen worden! Daarna kan je zelf beslissen wat voor beleg je er op wil doen. Dit kan bijvoorbeeld vers fruit of natuurlijk kipfilet zijn.
Ingrediënten
- 150 gram gebroken lijnzaad
- 30 gram sesamzaad
- 60 gram zonnebloempitten
- 60 gram pompoenpitten
- 200 ml water
- 1 theelepel zout
Bereiding
- Doe de gebroken lijnzaad, sesamzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten in een grote kom
- Voeg het water toe, roer alles goed door elkaar en laat het 20 minuten staan
- Verwarm de oven op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat
- Verdeel het beslag gelijkmatig over het bakpapier
- Leg een vel pakpapier er bovenop en rol het beslag uit met een deegroller. Hierdoor verdeel je het gelijkmatig.
- Let op, de laag mag niet dikker dan 3-4 millimeter zijn
- Schuif de bakplaat in de oven voor 25 minuten
- Haal de bakplaat uit de oven en snijd met een pizzaroller of een scherp mes de crackers in crackerformaat
- Haal de crackers voorzichtig van het bakpapier (de onderkant is nog licht vochtig en plakt een beetje) en draai de crackers om
- Schuif de crackers terug in de oven voor 25 minuten. Blijf de laatste 10 minuten bij de crackers om ze in de gaten te houden of ze niet te bruin worden
- Laat de crackers op een rooster afkoelen
Bereidingstijd
55 minuten
Geniet van je zelfgemaakte gezonde crackers! Eet smakelijk!