Bananen en eieren, dat zijn producten waar je hardlopers heel erg blij
mee maakt. Ze geven energie en zorgen voor spierherstel op een snelle
en simpele manier. Boter, bloem en melk kan je helemaal vergeten, want
banaan en ei is het enige wat je nodig hebt.
Pannenkoeken zijn all over world te verkrijgen en heerlijk om op te
peuzelen. In Frankrijk serveren ze crêpes, in Amerika zijn het pancakes
en in Rusland bakken ze blini’s. Dit makkelijk te bakken voedsel is nog
steeds erg hot in ons kikkerlandje. Zeker weten onder hardlopers, want
pannenkoeken hoeven absoluut niet ongezond te zijn.
Simpele en lekkere GEZONDE pannenkoeken
Hieronder volgt het recept voor lekkere gezonde en hele simpele
pannenkoeken. Met de twee bovengenoemde basis-ingrediënten verras jij
morgenochtend jezelf, je vriendin, gezin of jouw actieve hardloopmaatje
met een gezond en feestelijk ontbijt.
Ingrediënten hardlopers pannenkoeken
Voor ongeveer zes pannenkoeken heb je de volgende hoeveelheid nodig:
✓ 1,5 rijpe banaan ✓ 3 eieren
Voor een iets zoetere smaak kan je de pannenkoeken maken met een klein
snufje kaneel. Naast de zoete smaak doet dit je ook verlangen naar de
winterse haardvuur gezelligheid.
Kaneel is gezond en zorgt voor een goede bloedsuikerspiegel
Kaneel zorgt niet alleen voor een zoete smaak, maar verbetert ook de
spijsvertering, cholesterol en je gewicht. Door de hoge hoeveelheid
mineralen en magnesium is het breinvoeding en houdt het je scherp.
Aan de (be)slag
✓ Prak de banaan in een kom tot een
smeuïg geheel ✓ Kluts de eieren door elkaar ✓ Voeg optioneel kaneelpoeder toe ✓ Verhit een beetje kokosolie of boter
in de pan ✓ Giet met een lepel een schep in een
pan met antiaanbaklaag ✓ Maak ze vooral niet te groot, dan
breken ze bij het omdraaien ✓ Bak ze twee tot drie minuten aan
iedere kant tot ze goudbruin zijn
Klein maar fijn
Verwacht vooral geen pannenkoeken van het formaat zoals je in een
pannenkoekenrestaurant gewend bent, maar kleine stevige power pancakes.
Maak ze ongeveer ter grootte van een vuist. Als je ze toch groter maakt
heb je de kans dat ze niet heel blijven in de pan. En om het nog
gezonder te maken kun je er fruit overheen strooien in plaats van
suiker of stroop.